Sunnuntain toko kisat takana ja tuloksena kaksi kakkostulosta, joista toiseen olen supertyytyväinen ja toinen antaa aihetta itsetutkiskeluun.

Alokasluokalla aloitettiin ja Oodi oli aivan täpinöissään parkkihalliin tultaessa. Ei tarvinnut paljon viritellä koiraa, lähinnä piti yrittää itse olla viilipyttynä, että koira pysyi nahoissan. Vielä on paljon harjoiteltava tuota innokkuuden kanavointia ja säätelemistä, tuntuu aika helposti kiehahtavan Oodilla yli. Hienosti on kontaktissa ja tekee yhdessä miun kanssa, epävarmuutta asioissa vaan on vielä. Niin ohjaajan kuin koiran kisakäyttäytymisessä on parantamisen varaa.  Toki Oodilla menköön harjoittelun piikkiin kun oli ekat kisat, mutta jos ohjaajan eka alokasluokan kisa on ollut vuonna -92 niin luulisi jo tähän ikään ja tekemisen määrään oppineen olemaan nuorelle koiralle reilu, tukea sitä uudessa, oudossa tilanteessa ja käskyttämään koiraa kisoissa siten kun on asiat sille opettanut.... Peiliin saa katsoa ja yrittää oppia virheistään.

Oodin pisteet:

luoksepäästävyys 10
paikallaolo 10
seuraaminen taluttimetta 9
seuraaminen irti 8,5
maahanmeno 0 (jäi seisomaan)
luoksetulo 8
seisominen 0 (ohjaajan kolmois-vai neloiskäskyn jälkeenkin hipsi perään)
hyppy 10
kokonaisvaikutelma 9

Yhteensä 145.
Hyvä rekku!

Alokasluokan jälkeen kotiin syömään ja koiraa vaihtamaan. Adan kanssa oleminen ja tekeminen tuntuu niin helpolta ja vaivattomalta. Toki tässä yhdessä touhuttukin jokunen vuosi...Ada toimi paremmin kuin hyvin ja pitkästä aikaa se ykkönen oli oikeesti lähellä.

Adan pisteet:

paikallaolo 10
seuraaminen 9
istuminen 9
luoksetulo 6 (jätti seisominen tekemättä)
ruutu 8
hyppynouto 9
metallinouto 8,5
tunnistusnouto 7,5 (kapulat siirtyivät paikaltaa koiran haistellessa ne läpi=korvat laahasivat niitä eteenpäin, koira ei suinkaan niitä nostellut. Tämä on taas tätä rodunomaisuuden huomioon ottamista.....)
kauko-ohjaus 0 (liikkui seisomisissa askelee-pari kohti miuta).

Yhteensä 233p.

Kaukojen siirtymä oli niin selkeä, ettei siitä voinut muuta kuin nollan saada. Miun pitää nyt muuttaa seisominen käsimerkkiä. Tajusin asiaa pohdittuani, että kutsun useasti koiria metässä luokse lähes samallaisella käsien sivulle heilautuksella.

Tunnistusnoudon rokotuksesta oon hiukan eri mieltä tuomarin kanssa, miltähän sekin ois näyttänyt jos koira jokaisen kapulan luokse päästäkseen olisi palannut keskilinjalle ja lähestynyt niitä joka kerta suoraa edestä, ettei vaan korvat niitä siirrä.... Minkäs se cockeri korvilleen mahtaa? No, mie en jaksa moista enempää murehtia ja en aio opettaa Adalle muuta tapaa kapuloille mennä, jos ei parempia pisteitä Adan maksimisuosituksella saa niin ei sitten.

Nyt hetki hengähdystä tokosta ja uusien suunnitelmien tekoon. Nyt kun tuo Oodin ykkönen jäi hakematta täytyy miettiä miten kevään kisat ja treenit nyt tehdään. Adalle pitää nyt saada muutamia toko-kisoja kun toimii niin hyvin ja innokkaasti.

1238496764_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tytöt rentoutuu rankan kisareissun jälkeen.