Torstaina vuorossa oli Adan raunio kurssi, josta eka kerta meiltä jäi väliin sairasteluiden vuoksi. Olivat kuulemma tehneet aikalailla samanlaisia harjoitteita kuin tutustumispäivässäkin, joten mistään uudesta ei onneksi jääty paitsi.

Tämän kerran harjoituksissa tehtiin jokaiselle koiralle takaa-ajo ukon perään sekä "haamu ukko", lisäksi tutustuttiin muutamiin esteisiin. Lopuksi kokeiltiin vielä koiran reagoimista valmiiksi piilossa olevaan ukkoon.

Ada oli normaalin innoissaan, kun pääsi autosta raunioiden puolelle. Ihan vakuuttunut en ole siitä ymmärtääkö se mitä siellä on tarkoitus tehdä, mukavaa on kuitenkin kun toiveissa on saada herkkuja ihmisiltä, ja kaiken lisäksi niitä saadakseen ei tarvitse tehdä juuri mitään erikoista.

Innoissa vikisi, kiskoi ja haukahteli kun ukko lähti juosten ja houkutellen kasan taakse piiloon, mutta kun päästin irti jäi kuitenkin vähän matkan päähän kysymään mitä kummaa tässä pitikään tehdä. Otettiin uudestaan kiinni ja ukon näyttäytymisen jälkeen juoksi reippaasti hakemaan namit pois. Jäi hyvin ukon luokse ja tehtiin heti perään toinen, hiukan isomman kasan taakse menevä piiloutuminen. Ja nyt lähtikin vauhdilla etsintään. Luulen, että Ada tarvitsisi vielä usemman peräkkäisen toiston, jotta se ymmärtäisi, että tässä hommassa saa ja pitää toimia ihan itsenäisesti ilman että mie käsken sille suunnan tms.

Esteet olivat helppoa kauraa Adalle, ainoastaa epämukava materiaali pikkuisen arvelutti, mutta siitäkin selviydyttiin hienosti lihapullan voimalla. Putki ja "puomi" eivät aiheuttaneet ongelmia, pitää vain alusta alkaen muistaa käskyttää ne eri käskyllä kuin agissa, että pysähtymiset tulee oikeisiin paikkoihin.  

Viimeiseksi harjoitukseksi ehdittiin ottaa etsintä, jossa ukko oli jo valmiiksi piilossa alueelle mentäessä. Olin itse hiukan hakoteillä mitä koiralle pitäisi sanoa käskyksi, joten kouluttajan ohjeistuksen mukaan annoin koiran vain kävellä hihnan päässä. Adalla ei selkeästi ollut hajuakaan mitä ihmettä siellä kasojen keskellä lenkkeillään. Vähän väliä katsoi miuta ja yritti kysyä apuja tekemiseen. Käveltiin kertaalleen piilopaikan ohitse ja ei Ada ukkoa milläänlailla merkannut. Ei selkeästi tiennyt mitä oltiin tekemässä. Jälkeenpäin mietin, että olisi ehdottomasti pitänyt herätellä koiraa työhön "missä ukko/makkara"-käskyllä. Tyhmä ohjaaja. Tästä harjoituksesta jäi niin koiralle kuin miullekin vähän epävarma olo, että menikö se niinkuin piti. Kouluttajien mielestä harjoitus ei sinällään ollut piloilla, vaikka koira ei mitään löytänytkän, saatiinpa tietoa koiran tasosta. Eli tiivistetysti Ada ei vielä tiedä miksi raunioille tullaan! Perusharjoitteita lisää.

Oodin torstain harjoite oli nimeltään "minä odotan autossa ja ulvon heti jos jään yksin"! Ja täytyy sanoa, että hyvin onnistui... Huoh.....