Oodi kokeili onneaan agility kisoissa oman seuran uutuutta hohtavassa hallissa lauantaina 10.10,  kaksvuotis syntymäpäivänään! Olipa kiva päästä ykkösen radoille pitkästä aikaa, sitten vuoden 2002. Kaikki kolme rataa olivat sujuvia ja ohjauksellisesti just passeleita meidän tasoisille aloittelijoille. Meillä homma kariutui joka radalla estesuorituksen epävarmuuteen, ja vain ja ainoastaan siihen yhteen eli keppeihin. Muutoin Oodin kanssa oli todella mukava ja rentoa mennä, kyllä se jo paljon asioita osaa. Joka radalla kepeille sisään menoon tarvittiin kaksi syöttöä ja vasta viimeisellä radalla ne onnistivat loppuun saakka - ja se riitti meille sinetöimään päivästä onnistuneen. Tiedän että se ne osaa kun vaan herneet osuu kohdalleen Hymy 

Ekalta radalta tulos 10 (kiellot kepeiltä alusta ja lopusta), toiselta radalta hyl (kaksi kertaa kokeilin kepeille lähettämistä ja kun ei mennyt, niin en jäänyt jauhamaan vaan jatkoin matkaa) ja kolmannelta radalta 10 (renkaan ohitus ja kepeiltä aloituksen ohitus).

Iltapäiväksi (vai oliko se jo iltaa) vaihtui koira maksiksi ja bc-malliseksi. Ekalla radalla ei kestänyt hyppysissä vaan karkasi piiloutuneen omistajan perään, mutta toiselle radalle lähti mukaan kuin treeneissä konsanaan, kun omistaja jäi näkyville lähtöpaikan tuntumaan. Radalta tulokseksi 15, eka rima ja kaks alastulokontaktia jäi käskytyksen puuttumisen vuoksi ottamatta. Ei se nyt sen kummenpaa ole isonkaan kanssa, vaikka hankalaa aina vieraan koiran ohjaksissa, kun ei tiedä mitä se keksii. Kyllä se sen verran mukavaa oli, että jatkoa seurannee sopivan tilaisuuden tullessa.

Sunnuntaina Oodin agility urakka jatkui valmennusrenkaan haastajaporukan ja Tuijan prässäyksen alla. Hyviä harjoitteita ja monia uusia vinkkejä lähinnä kontakteille ja ohjaajan kropan käytölle.

Perjantaina saatiin myös Adan näytteen tulokset ja vieläkin näyttää jotain kasvua pissassa olevan. Nyt lähdetään hoitamaan sitä ensisijaisesti ruokavaliolla ja parin viikon kuluttua mietitään lääkärin kanssa tehdäänkö vielä lisätutkimuksia esim ultraamalla. Ada on onneksi varsin pirteä ja intoa täynnä tilanteessa kuin tilanteessa, joten sen puoleen en ole kovin huolissani asiasta. Vaikka toisaalta tuoreessa muistissa on sekä Idan että Veeran "tulehduskierteet" ja heikentyneet vastustuskyvyt jotka ilmenivät molemmilla noin 13 ikävuoden paikkalle. Adahan on kuitenkin vasta sen yhdeksän vuotta.....