Lauantaina järjestettiin lau:n hallissa ensimäinen matc show-tapahtuma ja talkoilun lomassa ehdin pyörähtämään molempien koirien kanssa myös kehässä, Oodin kanssa avoimessa luokassa ja Adan kanssa veteraaneissa. Harmillisesti Oodi joutui osallistumaan avoimeen luokkaan, ylittäen kahden vuoden ikärajan vajaalla parilla kuukaudella. Kehäkäytöksensä ja erityisesti kehätottumuksensa vuoksi olisi kyllä kuulunut selkeästi nuorten luokkaan. Mutta hyvää harjoitusta kaikki ja Oodi patsasteli punaisella nauhalla eteenpäin, pääsemättä kuitenkaan sen pitemmälle. Seisottamiseen tarvittaisiin rutkasti harjoitusta lisää, mutta liikkeessä Oodi on ihan omimmillaan; vähäisestä harjoittelusta huolimatta se liitää näyttelyhihnan päässä ikäänkuin voisi muutaman näyttelyn kokemuksella tietää mistä siinä hommassa on kyse.

Adan oli "kisassa" mukana lähinnä seuran kannatuksen vuoksi ja toki myös sen takia, että lääkityksen takia ei Adalla enää muihin karkeloihin ole mahdollisuutta osallistua. Ja Ada jos kuka ansaitsee huomiota ja ihastelua osakseen Hymy Varsin epätyypillisen vapaan esittämisen ja ei niin cockerimaisen turkin kanssa Ada kuitenkin vakuutti tuomarit ikäisekseen hyvällä kunnolla ja alati heiluvalla hännällä siten, että voitettuaan veteraanien siniset sijoittui se BIS-kisassa neljännelle sijalle! Hienosti Adakin hokasi näyttelyremmin tarkoituksen ja juoksi pitkällä ravilla ympäri kehää sekä seisoi asennossa paljon Oodiakin paremmin. Ada taisi löytää eläkeläislajinsa; helppoa kuin mikä ja palkkaa satelee lähes ilman työtä Silmänisku 

Viikonlopun täydensi Kotkan tokoon saatu peruutuspaikka, johon lähdettiin Oodin kanssa parin kuukauden lenkkien lomassa tehtyjen treenien ja yksien porukka treenien turvin. Ja tulos oli aivan toivotunlainen: 1-tulos ja kuono kohti seuraavaa luokkaa!

Pisteet kertyivät seuraavista suorituksista:

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikallaolo 10 (vaihtoi lonkkaa ja laski päänsä käpälille)
3. Seuraaminen hihnassa 8,5 (vinot perusasennot, täyskäännöksessä jäi merkkiä nuuskimaan)
4. Seuraaminen vapaana 8 (vinot perusasennot, käännöksissä otti etäisyyttä)
5. Maahanmeno 9,5
6. Luoksetulo 6 (jätin huonosti, oli epävarma ja oli noussut seisomaan kun kävelin poispäin)
7. Seisominen 10
8. Hyppy 7,5 (hypyn takana meni istumaan kun lähdin kohti)
9. Kokonaisvaikutus 9

Yhteensä 170/200. 1-tulos ja sijoitus 3.

Tosi mukava oli oodin kanssa tehdä töitä. Kasvihuonelle tullessa ja ennen kokeen alkua oli rasittavan levoton ja piippaava, mutta onneksi rauhoittui ja oli hyvin kuulolla, kun kehään mentiin. Paikallaolossa Oodi oli levottoman oloinen, vaihteli lonkkaa pariin kertaan ja painoi päätään välillä jalkoihin. Ehkä levottomuus johtui myös siitä, ettei viereistä landseeri voitu jättää paikallaoloon ensinkään kun nuoleskeli huuliaan ja piippasi Oodille, onneksi sen ohjaaja kytki koiran ja jäi sen viereen. Vähemmästäkin tulee levottomaksi, kuin että vierustoveri meinaa syödä siut välipalaksi :) Luoksetulon jättö oli miulta itseltäni tosi huono, sanoin paikka mut liikuin jo samalla - miten sitä itse oppis olemaan rauhallinen ja antaa koiralle aikaa sisäistää käsky ennenkuin toheltaa eteenpäin. Oodi pelasti tilanteen, ja ykköstuloksen, ja jäi paikoilleen vaikkei varma ollutkaan mitä tuleman piti. Hieno pikkukoira!

Nyt ruvetaan hauduttelemaan avon liikkeitä ja keväällä/kesällä sitten ekan koularin jahtiin.